zondag 14 april 2013

Bombay Show Pig + The Maydays live @ Powerstage Bibelot Dordrecht 13-04-'13

“Bombay Show Pig, heeft het talent, de liedjes en inmiddels de publiciteit om uit te groeien tot een grote naam in de Nederlandse alternative scène. Nu spelen ze nog op de kleine podia als de Popcentrale, maar voor hoelang nog...?” Zo eindigde de vorige blog over Bombay Show Pig, na hun show in de Popcentrale op 18 mei 2012. Nog geen jaar is een gepaste antwoord op deze vraag. Want Bombay Show Pig is inmiddels een band die bij veel mensen een belletje doet rinkelen en zich zeker een van de grote Nederlandse alto-bands kan noemen. Deze bevestiging lieten ze afgelopen zaterdag horen aan het Dordtse publiek in een goedgevulde Powerstage.

The Maydays mochten het voorprogramma voor hun rekening nemen. Ook geen onbekende in Dordrecht, op 2 juni stond de Rotterdamse Rockband al op de planken in de Bonifatiuskerk voor de eerste editie van Groeten uit Dordt. Sindsdien is het drietal eigenlijk weinig veranderd. The Maydays is nog steeds dezelfde eigenzinnige band. Tussen de nummers door grappig en vrolijk, maar met zeer kritische en felle nummers. Wel is de band in die twee jaar muzikaal erg gegroeid, alles zit goed in elkaar, de nummers zijn afwisselend en rocken hard en er wordt leuk gebruik gemaakt van filmfragmentjes. Al met al zetten The Maydays een show neer die goed verzorgde en voorbereidde show neer met moderne rock en ouderwetse filmpjes.

Waar de show van The Maydays aansloeg, sloegen te stoppen weer uit. Gelukkig deze keer tussen de bands door, maar het zorgde toch voor redelijk wat oponthoud en Bombay Show Pig leek ietwat uit hun concentratie toen ze opkwamen. Het is gewoon wel gewoon de vertrouwde Bombay Show Pig die uit de speakers komt zodra Mathias zijn snaren aanraakt en Linda haar stokken laat neerkomen op de trommels. De bekende nummers van het fantastische album Vulture/Provider worden afgewisseld met nieuwe nummers, waarbij Bombay Show Pig een nog scherpere, dikkere en hardere weg in lijkt te slaan, iets wat als zeer positief beschouwd kan worden en veel beloofd voor een volgend album. Het duo doet waar het bekend om staat, een harde, energieke show neerzetten die de pan uitrockt, maar er komt maar weinig reactie uit het publiek waardoor het nooit echt buitengewoon goed wordt. Toch is het knap dat ondanks deze omstandigheden Bombay Show Pig gewoon ontzettend lekker blijft spelen en er een uur lang muziek uit de speakers komt waar ik persoonlijk in ieder geval niet stil op kon blijven staan.

VOOR MEER FOTO'S CHECK: http://flic.kr/s/aHsjEH5Dr4!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten