zondag 24 maart 2013

Tenement Kids + The Road Home Live @ Dolhuis Dordrecht 23-03-'13


 Zaterdagavond twee bands uit ’t oostn vant’ land in Dolhuis, Tenement Kids uit de achterhoek en The Road Home uit Twente. En dat is niet het enige wat de twee bands in overeenstemming hebben, want beide bands hebben ook een voorliefde voor keiharde rock en dat lieten ze horen ook.


The Road Home bestaat uit twee gitarist/zangers, een bassist en een drummer. Jonge gasten, strakke broeken, felle collegerock/punk, dat is wat dit optreden brengt. Die collegerock/punk wordt soms afgewisseld met post-hardcore, wat een heerlijke combinatie is. Helaas waren er weinig mensen die van deze heerlijke ruige muziek konden genieten, tussen de twintig en dertig man stonden door Dolhuis verspreid en ondanks meerdere verzoeken van de band om dichterbij te komen staan blijft een groot deel van het publiek in de veilige zone van de bar staan. Gelukkig trekt The Road Home zich daar weinig van aan en speelt gewoon een heerlijke set.
Als The Road Home de Road Home richting Twente kiest maken de skinny-jeans plaats voor echte spijkerbroeken; Tenement Kids. Deze band lijkt op het eerste gezicht een gewone hardrock band maar al gauw blijken deze zeven muzikanten toch een redelijk bijzondere groep vormen. Zo zijn ze de eerste hardrock band met achtergrond zangeressen die ik ooit heb gezien. Dit paste ook zeer goed bij de stem van de Leadzanger, die bijzonder veel soul had voor een hardrocker. Verder rockt de band, na een wat moeizaam begin lekker. Echter na een half uur spelen kondigt de zanger het laatste nummer al aan en gaat ook al voor het eind van het nummer het podium af en het artiestengedeelte in. Hier zal echter wel een goede reden voor zijn geweest en verder stoort het niet. Het was alleen jammer omdat Tenement Kids lekker bezig waren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten