vrijdag 15 februari 2013

Anny! @ Dolhuis Dordrecht 14-02-'13


Wie niet vaak in Dolhuis komt, zal hebben gedacht dat het Dolhuis gisteravond speciaal voor Valentijn was ingericht, want de  tafeltjes, stoeltjes en kaarsjes waren weer neergezet. Wij weten wel beter, dit betekent“gewoon” weer een donderdagavond concert. Dit maakt het geheel echter niet minder leuk, want de donderdagavonden staan altijd garant voor zeer mooie, gezellige en speciale optredens.
Vanavond is dit ook weer het geval. Helaas is Thomas Florusse en zijn band al een tijdje bezig als ik binnen kom, want deze groep is veel te goed om te missen. De muzikaliteit spat er bij deze Drechtstadse band af. De muziek klinkt zoals Ben Howard en het eerste album van Coldplay. De nummers zitten zeer goed in elkaar en voeren je mee en zo gaat de muziek van heel zacht tot volle kracht vooruit!

Dan komt Anny op waardoor de spanning en nieuwsgierigheid stijgt. Iedereen kan zich immers nog wel het nummer Wonderwoman herinneren en is benieuwd wat de voormalige zangeres van die band nu doet. Vanaf de eerste uithaal is het publiek direct verkocht. Deze knappe en goedlachse Haarlemmer heeft een zeer krachtig en divers stemgeluid. Dit werkt echter in het begin in haar nadeel; Haar stem is zo krachtig dat het de muziek, die alleen geproduceerd wordt door een gitaar, behoorlijk overtreft, waardoor er eigenlijk alleen zang over blijft. Wat trouwens totaal niet ligt aan haar gitarist, die erg lekker zit te grooven. Gelukkig verdwijnt dit gevoel na een paar liedjes, misschien dat zangeres en gitarist nog even moesten warmdraaien, misschien dat het even moest wennen. Daarna vliegt de ene na de andere potentiƫle pophit het publiek om de oren. En het zijn niet zomaar catchy popliedjes. De liedjes gaan echt ergens over en Annemarie Brohm schroomt dan ook niet om te vertellen waarom ze de liedjes schreef. Hierdoor ontstaat een gezellige sfeer en zo vliegt de tijd voorbij. Als Anny klaar is start het publiek met een daverend applaus en stopt niet totdat ze nogmaals het podium op komt. Waarschijnlijk uit ervaring weet ze op welk nummer het publiek stiekem hoopt, de hit met haar oorspronkelijke band Leaf. Dus speelt ze na nog twee andere nummers Wonderwoman en het publiek zingt gezellig mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten