maandag 11 juni 2012

The Marching Band live @ Dolhuis 07-06-12


Zweden, het land van groene velden, blauwe meren en witte bergen. En tevens het land waar de vijfkoppige indie-pop formatie Marching Band. Deze studenten uit een klein stadje in het koude Scandinaviƫ maken muziek die heel goed past bij de velden, meren en bergen. Als ze spelen krijg je het gevoel alsof je over Zweden heenvliegt

Marching Band is een opkomende band. Ze stonden onder andere al op een festival in Zuid-Afrika en SXSW in Amerika. In Nederland waren ze onder andere te bewonderen op Eurosonic en Motel Mozaique. De band heeft twee platen uitgebracht die volstaan met lekkere Indie-pop liedjes. De nummers zijn niet heel bijzonder en doen denken aan bands als Moss.  Vanwege de promotie van het tweede album begon een nieuwe tour die de Zweedse mannen langs Dolhuis bracht. Hier bleek al snel dat er weinig promotie van het tweede album is, maar vooral veel try-outs van nummers voor het derde album. Bij album nummertje 3 heeft Marching Band het roer omgeslagen en er zijn meer invloeden uit de classic rock/rock n' roll te vinden in de nummers. Ook zijn er leuke andere dingetjes toegevoegd wat de muziek wat interessanter maakt. 
Dolhuis is, zoals bij bijna elk concert de afgelopen tijd, belachelijk leeg. Marching Band laat daar gelukkig niet de pret door bederven en steekt krachtig van wal. De jongens zijn enthousiast en hebben plezier in het maken van muziek. De dertig man publiek die aanwezig zijn hebben het erg naar hun zin. Tussen elk nummer door verteld de zanger of gitarist iets waardoor een heerlijke ontspannen sfeer ontstaat. 
Marching Band speelt een nette 55 minuten en kan tevreden zijn aangezien het publiek laaiend enthousiast was over de nieuwe nummers. Een hele leuke avond voor slechts 3 euro. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten