zaterdag 12 mei 2012

Karma to Burn live @ Bibelot 11-05-12


Een avond van weinig woorden en ruige muziek

Tijdens het optreden van Karma to Burn gister in Bibelot werden in totaal misschien vijftig woorden gesproken door Amerikaanse Stoner-rockers. Dit was genoeg, want het lukte de band om een vrij vol Bibelot meer dan een uur lang te vermaken met volledig instrumentale muziek, zonder dat de aandacht verslapte.

Karma to Burn, grootheden in het stoner-rock genre, besloten op hun Europese tour ook langs te gaan in Bibelot, tot vreugde van de Drechtstedenaren, die ook in vrij grote getale aanwezig waren. Dit kwam waarschijnlijk mede door de eerste support band, Sunrider, een Dordtse Stonerrock band met  metal invloeden. Deze band bestaat uit zeer goede muzikanten, onder andere Mark Stevens, gitaarleraar op de popschool, en Erik Reppel, de beste drummer die ik in lange tijd heb gezien. Helaas waren niet alle nummers even interessant en klonk het soms een beetje onge├»nspireerd. Ook was de zanger wat minder goed dan de rest van de band waardoor de zang behoorlijk op de achtergrond lag.
 Na Sunrider kwam het Eindhovense kwartet Komatsu. Vanaf het eerste nummer was te merken dat deze band kwalitatief een stuk minder was dan Sunrider, maar toen de band na een paar nummers warm gespeeld was bleken de nummers wel een stuk origineler en vooral leuker te zijn, een soort Triggerfinger maar dan heavier en vuiler. 

Toen was het eindelijk tijd voor het Amerikaanse Trio om de muziekkerk van Dordrecht binnen te treden. Karma to Burn moest, net als Komatsu, even een paar nummers warmspelen, maar daarna ging het helemaal los. William Mecum, Rich Mullins en Rob Oswald krijgen het voor elkaar om met een gitaar, een basgitaar en een drumstel een massieve muur van keiharde muziek voort te brengen, die, zonder zang, toch de hele tijd interessant blijft. Ook lukt het de band om, zonder met het publiek te praten, toch niet hooghartig over te komen. De nummers, die bijna allemaal langer duren dan 5 minuten, volgen elkaar in hoog tempo op. En dan is het plotseling een uur verder en houdt de band het, na twee toegiften, voor gezien. Op naar het volgende podium om mensen wild te maken en luchtgitaar te laten spelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten