zondag 6 mei 2012

Dope DOD live @ bibelot 06-05-124 mei, de dag waarop Nederland stilstaat bij oorlogsslachtoffers en Dope DOD, een van Nederlands meest grove hiphop formaties, niet de meest logische combinatie. Toch durfde bibelot het aan en opende, vanwege de herdenking 5 minuten later dan normaal, haar deuren zodat het Dordtse publiek kon toestromen om dit Groningse trio te zien. 

Dit publiek was helaas niet in grote getale aanwezig, tijdens het optreden van support act Per.verz waren er ongeveer dertig man. Deze Roermondse rapper leek in eerste instantie een mannetje met een ego waar hij een extra tourbus voor nodig heeft. Gelukkig bleek na een nummer al dat hier niets van waar was en dat deze rapper zich totaal niet serieus neemt. Hij maakte grapjes over zichzelf en de kleine hoeveelheid publiek. Ook waren zijn eerste tracks niet al te serieus. Na een paar nummers bleek pas waarvoor dit diende. Toen kwam Per.verz eerste serieus geschreven tekst, die keihard binnenkwam bij het publiek. In een half uur dwong hij veel respect af bij dertig man die stonden te luisteren. 
Na nog een half uur was de hoeveelheid publiek ongeveer verdubbeld en kwam als eerste Skits Vicious op, daarna JayReaper en als laatst Dopey Rotten. Deze drie mannen kwamen in Groningen bij elkaar en vormden Dope DOD. Ze besloten Engelstalige hiphop te maken, dit werd uiteindelijk hardcore-hiphop. De teksten van het trio zijn over het algemeen vooral gericht op hoe goed ze wel niet zijn. het publiek laat dit toe want Dope DOD dwingt respect af. Deze angstaanjagende mannen wil je niet in een donker steegje tegenkomen. Onder de begeleiding van zeer goede (Dubstep) beats weet de Groningse Formatie bijna elk persoon in de zaal in beweging te krijgen. Door het enthousiasme van het publiek blijven ze maar doorgaan en houden er pas na 5 kwartier mee op. Het laatste beetje energie van het publiek zuigt de dj nog weg door aansluitend nog een korte Dubstep set van 15 minuten te draaien. Dan kan iedereen uitgeput huiswaarts trekken

Werd er dan helemaal geen aandacht besteed aan 4 mei? Jawel, Skits Vicious riep iedereen op het eind van de set op een peaceteken te maken en vertelde dat vrede een van de belangrijkste dingen in het leven is. De gangsters uit Groningen hebben toch een klein hartje. Geen opmerkingen:

Een reactie posten