zondag 20 mei 2012

Bombay Show Pig live @ Popcentrale 18-05-12Bombay Show Pig is het nieuwe oogappeltje van 3FM en 3voor12, en wordt over bestempeld als zeer talentvol. De alto-rockband, die vorig jaar besloten het over een totaal andere boeg te gooien, door van een trio naar een duo te gaan,  trad afgelopen vrijdag op in de Popcentrale, en kon daar bewijzen of alle lof die ze krijgen terecht is. 

De avond begon met het trio This Girls Life, de band die gevormd is om singer/songwriter Ilona Stip, bestaande uit een gitarist en een bassist. Het ene na het andere heerlijke, dromerige nummer kwam voorbij. Een drummer werd niet gemist dankzij het zeer goede spel van bandleden.

Om iedereen na de dromerige songs van This Girls Life een beetje wakker te schudden werd de Dordtse band Fervid Opgetrommeld. Lekker harde gitaren, strakke drums en originele liedjes. Naast talent voor muziek maken beschikken deze gozers ook nog eens over aardig wat humor waarmee ze het publiek, dat voor het grootste deel ook voor deze band was gekomen, goed konden vermaken

Toen het podium van de Popcentrale voor de tweede keer was omgebouwd, en alle instrumenten van Bombay Show Pig klaarstonden, trapte de band af. Vanaf het eerste nummer bleek waarom iedereen zo enorm enthousiast is over deze band. Het rock namelijk vanaf het eerste nummer het dak van de Popcentrale af! Dit duo brengt, met een paar kleine elektronische hulpmiddelen, een muur van geluid voort die een gemiddelde vijf-mans band niet haalt. De heftige nummers worden afgewisseld door de ietwat rustigere nummers, maar bij elk nummer spat de energie en het plezier er vanaf. 
 
Bombay Show Pig, heeft het talent, de liedjes, en inmiddels de publiciteit om uit te groeien tot een grote naam in de Nederlandse alternative scène. Nu spelen ze nog op de kleine podia als de Popcentrale, maar voor hoelang nog...?Geen opmerkingen:

Een reactie posten