zondag 22 april 2012

Gers live @ Bibelot 21-04-1229 april 2011, op 8 dagen na een jaar geleden stond Gers Pardoel voor het eerst in bibelot, als voorprogramma van de zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow. Hij stond daar vrij onzeker in zijn eentje te rappen met alleen een dj ergens vaag op de achtergrond. Het publiek werd er niet warm of koud van. Nu een jaar later weet hij op een natte zaterdagmiddag bibelot tot de nok toe  vol te krijgen met gillende meisjes.

Het is snel gegaan met Gers, met onder andere een gouden plaat, het beste Nederlandse nummer ooit in de top 40 en twee 3fm awards kan je constateren dat hij snel volwassen is geworden, en het leven zoals hij een jaar geleden was heeft overgelaten aan anderen, zoals Kees Fluks en Woove, de twee support acts. Nu nog niet zo interessant, bij Kees Fluks miste duidelijk nog wat professionaliteit en de teksten van Woove hadden een iets te hoog kinderen-voor-kinderen gehalte, maar er zit duidelijk talent bij deze twee gozers. 
Toen de support's waren geweest was Gers aan de beurt, en waar hij tijdens zijn optreden bij de 3fm awards twee weken geleden nog een live band mee had, wat zeer goed werkte, stond hij nu weer alleen met een dj (zijn tweelingbroer Robbie). Dit was zeer teleurstellend aangezien daardoor een volledige dimensie in de muziek wegvalt.
De eerste twee nummers, Morgen Ben Ik Rijk en De Money En De Faam gaven goed aan hoe het met Gers gaat. Dat hij in korte tijd is opgeklommen van een arme jongen naar een rijke man, die twee beveiligers nodig heeft op het podium om het publiek rustig te houden. Na deze twee nummers volgden de andere nummers van zijn plaat, deze wereld is van jou, en zijn andere grote hits als Broodje Bakpao en Ik Ga Hard. Het publiek zong alles uit volle borst mee. Na een set van drie kwartier kwam hij na een heel mager we want more terug om voor de tweede keer zijn nieuwste hit Bagagedrager te spelen. 


Gers weet precies hoe hij de Nederlandse bevolking voor zich moet winnen, en weet ook hoe een leuk concert te geven, alleen zijn deze concerten niet voor iedereen bestemd.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten