maandag 30 april 2012

The Bouncing Souls live @ bibelot, 29-04-12


Afgelopen zondag werd de Schrijversstraat, een zijstraatje van de wijnstraat, naast Bibelot, geblokkeerd door een enorme geblindeerde tourbus met nog een kar erachter. Hiermee gaan The Bouncing Souls zich verplaatsen tijdens hun nieuwe Europese tour, die onder andere Berlijn, Parijs, Manchester en Praag passeert. Maar eerst Dordrecht, tevens hun enige show in Nederland

Iedereen die geen zin had in oranjebitter en AndrĂ© Hazes kon afgelopen koninginnenacht een Amerikaans punk feestje vieren in Bibelot. Dit waren er welgeteld 75 tot 100 man. naast de wereldberoemde Bouncing Souls traden er nog twee andere punk bands op: The Mezingers en Banquets. 
Rond 8 uur kwamen de jonge gozers die zich Banquets noemen het podium op. In 2011 kwam hun eerste volledige plaat uit en in Bibelot sluiten ze hun Europese tour af. Banquets maken echte Amerikaanse punk. Weinig origineels, soms wat foutjes, maar wel lekker strak. 
The Mezingers brengen dit jaar hun derde album uit en zijn een van de talentjes van platenlabel Epitaph, waar The Bouncing Souls ook onder contract staan. Ook weer American punk, maar naast de rauwe stemmen en gitaargejank die je normaal gesproken hoort in punk muziek was hier in sommige nummers een wat cleanere stem en gitaar te horen, waardoor ze soms klonken als de Nederlandse band Moss, dit alles klonk bijzonder lekker. The Mezingers klonken origineel, goed op elkaar ingespeeld en waren lekker energiek.
Daarna kwamen Greg Attonito, met z'n kenmerkende overhemd en stropdas, met z'n maten het podium om hun Nederlandse fans te vermaken. De eerste paar nummers zijn even opstarten maar daarna gaat het helemaal los, je kan zien dat deze band al 25 jaar geweldige, originele American Punk spelen. Na een paar klassiekers en nummers van hun nieuwe album, dat over een paar maanden uitkomt, begint de band verzoeknummers uit het publiek te spelen. Deze mannen genieten duidelijk van muziek maken. En wachten als de set is afgelopen niet op een We Want More, maar blijven gewoon op het podium staan zodat ze zoveel mogelijk kunnen spelen. Na iets meer dan een uur zit het er dan toch echt op en verdwijnen de mannen in hun bus op weg naar Parijs, zeer goede nummers, super strak samenspel, een zeer goede live-petformance en een show die lekker down-to-earth was. Valt te concluderen dat The Bouncing Souls het na 25 jaar nog niet hebben verleerd. 


Banquets
the Mezingers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten