maandag 23 april 2012

Blood Red Shoes @ Bibelot 22-04-12


Als uitzondering op de regel werd op zondag 22 april bibelot geopend om The Blood Red Shoes te kunnen laten optreden. Het Britse duo, dat drie optredens geeft in Nederland, wist bibelot goed vol te krijgen. En dankzij dit concert hebben die ongeveer 500 man nu een goed excuus voor de lage productiviteit op de maandagochtend.


Laura-Mary Carter en Steven Ansell besloten om hun derde album, In Time To Voices, te promoten door op hun Europese tour naast Amsterdam en Groningen ook, voor de eerste keer, naar Dordrecht te gaan, samen met de Vlaamse band Wallace Vanborn. Deze driekoppige formatie rockte keihard en verdiende meer dan het half uur speeltijd dat ze kregen. Ze mogen gauw nog eens terug komen voor een volledige show. 

Na een ombouw pauze van ongeveer 45 (!) minuten gingen twee kleine tv schermen aan en gingen alle lichten uit waarna de beeldschone zangeres en haar drummer het podium opkwamen. Vanaf nummer 1 was het al raak, het publiek was meteen onder de indruk van het zeer knappe, volle geluid wat deze twee geweldige muzikanten produceerden. De set begint met de wat rustigere nummers en wordt steeds heftiger, het publiek wordt steeds enthousiaster. Er komen veel nummers voorbij van hun nieuwste album wat inmiddels een maandje uit is, maar ook de klassiekers van Box of Secrets en Fire Like This, die luidkeels worden meegezongen. De goede nummers, die soms alleen een beetje hetzelfde klinken, worden ook nog eens versterkt door een zeer goede lichtshow, waarvoor een aantal extra lichten zijn toegevoegd aan het podium van bibelot. Na 50 minuten vertrekken Laura-Mary en Steven om na een luidkeels "We Want More" met nog twee nummers hun Europese tour af te sluiten. 
 

 The Blood Red Shoes maakten de zondagavond van een behoorlijk aantal mensen goed, nu de maandagochtend nog...


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten