zaterdag 3 maart 2012

The Medics @ Bibelot 2-3-12
Gisteravond, vrijdag 2 maart 2012, werd de kerk op wijnstraat 117 omgebouwd tot een ziekenhuis zodat the Medics hun publiek eens goed konden behandelen.

Voordat the medics aan hun operatie konden beginnen moest het publiek natuurlijk eerst voorbereid worden, dat gebeurde door A Polaroid view. Deze vierkoppige band, drie heren op drums, toetsen (die helaas bij veel liedjes heel zacht stonden) en gitaar/zang en een dame op bass (!) uit amsterdam speelt sinds 2010 muziek die mij vaak sterk deed denken aan een andere Nederlandse band, Go Back Too The Zoo. Nu ben ik nooit een fan geweest van Go Back To The Zoo omdat ik tijdens hun concerten (ik heb ze twee keer live gezien) altijd de passie en plezier in het muziek maken miste, twee dingen die er bij A Polaroid View vanaf spatten. A Polaroid view speelde in 30 minuten een zeer goede setlist met liedjes die allemaal anders klonken. Jammer dat ze nog geen cd uitgebracht hebben, anders had ik hem gekocht.

Toen A Polaroid View een half uur had gespeeld en The Medics een half uur had opgebouwd en gesound-checkt kon de operatie dan eindelijk beginnen. De vijf Utrechtse gozers die The Medics vormen speelden een setlist met nummers die allemaal te vinden zijn op hun eerste plaat, Dance Into The Dark, die in september 2011 uitgebracht werd. En deze setlist speelden ze eigenlijk perfect. The Medics speelden met plezier, enthousiasme en energie, een goed opgebouwde setlist. Het was een geweldig feestje. Het enige wat ik kan opmerken is dat er bijna geen contact was met het publiek. Er was wel een schijnend contact, maar het voelde soms een beetje hooghartig aan.

Na iets minder dan een uur tijd hadden ze alle nummers van hun plaat gespeeld, en nadat de halve zaal bij Dance Into The Dark het podium op gestroomd was hielden The Medics het voor gezien en konden ze terugkijken op een zeer geslaagde operatie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten